وبلاگ شاهین

بهترین وبلاگ شاهین

وبلاگ شاهین

بهترین وبلاگ شاهین

خوراکیهای عید را چگونه نگهداری کنیم؟

 خوراکیهای عید را چگونه نگهداری کنیم؟
هرچه به روزهای سال نو و تعطیلات عید نوروز نزدیک‌تر می‌شویم، بازار خرید هم داغ‌تر از قبل می‌شود؛ از خرید کیف و کفش و لباس گرفته تا میوه و شیرینی و شکلات و... همه برای پذیرایی از مهمانان عید، خوراکی‌های متنوعی تهیه می‌کنند که باید تا روز آخر تعطیلات هم سالم و با کیفیت باقی بماند اما آنچه معمولاً موجب نگرانی می‌شود، نگهداری از این مواد است.
تصویر خوراکیهای عید را چگونه نگهداری کنیم؟

اغلب بعد از گذشت چند روز، میوه‌ها خراب و شیرینی‌ها خشک می‌شود و به همین دلیل یکی از مهم‌ترین نکات این است که بدانیم چطور باید خوراکی‌های عید را تا روز آخر بخوبی نگهداری کنیم.

بخرید؛ اما به اندازه!

خیلی از ما عادت داریم مقدار بسیار زیادی میوه، شیرینی و آجیل تهیه کنیم و آن را در خانه نگهداریم. با این کار می‌خواهیم خیالمان راحت‌تر باشد، در حالیکه این همه میوه و شیرینی و آجیل خیلی زود کیفیتش را از دست می‌دهد و کار را بدتر می‌کند. پس اولین و شاید مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که از هر نوع میوه و شیرینی و آجیل به اندازه نیازتان تهیه کنید.

البته میوه معمولاً زودتر از بقیه خوراکی‌ها خراب می‌شود و به همین دلیل خوب است میوه را کمتر بخرید؛ مطمئن باشید اگر لازم باشد، در روزهای عید هم می‌توانید میوه موردنظرتان را بخرید و از مهمانان پذیرایی کنید. ولی در مورد شیرینی یا آجیل شاید بتوان آنها را برای مدتی طولانی‌تری نگه‌داری کرد که البته در مورد خرید آنها هم نباید افراط شود.

روزهای آخر میوه بخرید

با توجه به اینکه میوه‌ زودتر کیفیتش را از دست می‌دهد،‌ خوب است در روزهای پایانی سال یا حتی در روزهای ابتدای سال جدید میوه مورد نظرتان را تهیه کنید. با این کار میوه‌ها مدت زمان کمتری در یخچال باقی می‌ماند و در نتیجه سالم‌تر و شاداب‌تر خواهد بود. بنابراین در صورتیکه می‌دانید روزهای اول سال مهمانی نخواهید داشت، خرید میوه را به روزهای میانی تعطیلات موکول کنید.

البته حواستان باشد میوه‌هایی را بخرید که سالم است و لک ندارد؛ چراکه میوه‌های لک‌دار و نرم زودتر از بقیه خراب می‌شود. بنابراین هنگام خرید حواستان را حسابی جمع کنید و مراقب باشید میوه‌های خراب و لک‌دار را به شما ندهند.

اما زمانی که میوه را تهیه می‌کنید و به اندازه مورد نیازتان از هر نوع میوه می‌خرید، باید آنها را در وضعیت مناسبی نگهدارید تا میوه‌ها بهتر و سالم‌تر بماند. بعضی از انوع میوه‌ها مانند انواع مرکبات چندان نیازی به یخچال ندارد و می‌توانید آنها را در جایی خشک و خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. ولی اگر می‌خواهید آنها را نشسته داخل یخچال بگذارید، حتماً باید درون ظرفی قرار دهید که آلودگی میوه‌های نشسته را به قسمت‌های دیگر یخچال و سایر مواد غذایی منتقل نکند و در صورتیکه میوه‌ها را می‌شوئید نیز حتماً باید آنها را خوب خشک کرده و سپس درون کشوی مخصوص میوه نگهداری نمایید.

سیب هم معمولاً دیرتر خراب می‌شود و به همین دلیل می‌توانید آنها را مدت زمان به نسبت طولانی‌تری نگهداری کنید، اما موضوع در مورد میوه‌هایی مانند موز، آناناس، انبه و ... فرق می‌کند؛ مثلاً موز را نباید داخل یخچال نگهدارید و خوب است آنها را در یک سبد و در جایی خنک و به دور از نور خورشید بگذارید یا از جایی آویزان کنید.

در ضمن باید بعد از شستن میو‌ها آنها را به ترتیب سالم بودن و سفت بودن در سبد بگذارید و حتما هر دو یا سه روز یکبار هم سری به آنها بزنید تا اگر میوه‌ای خراب شده ‌باشد، از بقیه میوه‌ها جدا کنید.

ظرفی دربسته برای شیرینی‌ها

برای اینکه بتوانید شیرینی‌های عید را به خوبی نگهداری کنید، حتماً باید آنها را داخل ظرفی قرار دهید که درِ آن به خوبی بسته می‌شود. چراکه این کار مانع از خشک شدن شیرینی‌ها شده و در نتیجه کیفیتش را حفظ می‌کند. علاوه بر این، شیرینی‌ها نباید در محیطی مرطوب قرار گیرد، چون رطوبت هم می‌تواند کیفیت آن را تحت تاثیر قرار دهد.

شیرینی‌های تر را هم می‌توانید داخل یک ظرف پلاستیکی چیده و در فریزر قرار دهید تا مدت زمان بیشتری باقی بماند. البته یادتان باشد قبل از مصرف آنها را به موقع بیرون بیاورید تا یخ آن کاملاً باز شده و قابل استفاده شود.

در ضمن، خوب است شیرینی‌هایی ساده و کوچک برای روزهای عید انتخاب کنید و به مقدار مورد نیاز از آن بخرید.

مراقب باشید آجیل‌ بوی ماندگی نگیرد!

روزهای آخر سال معمولاً آجیل فروشی‌ها هم حسابی مشغولند و سرگرم فروش انواع مختلف آجیل هستند. اما مشتریانی که می‌خواهند برای روزهای عید آجیل بخرند، خوب است کمی زودتر به فکر بیفتند تا در روزهای آخر سال مدت زمان زیادی را در صف آجیل فروشی و مغازه‌ها نگذرانند.

زمانی که آجیل مورد نیاز را تهیه می‌کنید هم باید دقت کنید که آجیل با پوست، ماندگاری بهتر و طولانی‌تری دارد. خوب است آجیل را در نایلون‌های دربسته و داخل کشوی کابینت یا در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

البته این شیوه نگهداری آجیل برای مدتی طولانی مناسب نیست و در صورتیکه می‌خواهید آجیل را برای مدت بیشتری (مثلاً چند ماه) نگهدارید، باید آنها را داخل یخچال یا برای مدتی طولانی‌تر(حدود یک سال) در فریزر بگذارید.

در ضمن، هنگام خرید حواستان باشد آجیل‌های مانده و فاسد را نخرید. آجیل خوب باید سالم و یکدست باشد و طعم و بوی ناخوشایندی ندهد.

منبع: ضمیمه چاردیواری جام جم/ مرضیه علامی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.