مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر):
برنج: یک کیلو،
روغن مایع: ۱۵۰ گرم،
ماست چکیده: یک کیلو،
زعفران ساییده: دو قاشق مرباخوری،
مرغ کامل: یک عدد،
زرده تخم مرغ: ۲ تا ۴ عدد،
زرشک: ۱۰۰ گرم،
شکر: ۲ قاشق سوپ خوری،
نمک و فلفل: در حد استاندارد.
طرز تهیه:
مرغ را با یک عدد پیاز، نمک و ۳ فنجان آب می پزیم به طوری که پس از پختن یک فنجان آب مرغ داشته باشیم. سپس استخوان های مرغ را جدا می کنیم.
زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم. ماست را به هم می زنیم. نصف زعفران حل شده در آب جوش را با کمی نمک، فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می ریزیم و به هم می زنیم.
سپس گوشت مرغ را در ماست می خوابانیم. برنج را پخته و قبل از نرم شدن مغز برنج، آن را آبکش می کنیم. در ته یک قابلمه تفلون دو تا سه عدد زرده تخم مرغ، نصفی از روغن لازم و یکی دو ملاقه از ماستی را که گوشت را در آن خوابانده بودیم، می ریزیم و دو تا سه کفگیر برنج در این مایه می ریزیم و به آرامی آن را هم می زنیم. مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می کنیم.
مقداری گوشت مرغ روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن می ریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم. با قاشق، برنج را کمی فشار می دهیم که به هم بچسبد. آب مرغ را با بقیه زعفران و روغن آب کرده و ماست مخلوط می کنیم. این مایه را روی سطح برنج می دهیم.
در ظرف را می بندیم و ظرف را روی شعله اجاق قرار می دهیم. مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت صبر می کنیم تا ته چین دم بکشد. در ضمن هر چه قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد، ته دیگ پلو کلفت تر می شود. زرشک را شسته و با یک قاشق روغن، کمی آن را تفت می دهیم. سپس شکر و یک چهارم فنجان آب به آن اضافه می کنیم تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد.
پس از دم کشیدن ته چین، قابلمه را در یک دیس گرد برمی گردانیم و روی آن را با زرشک تزیین می کنیم. در صورت تمایل می توانیم نصف زرشک را لابه لای گوشت و برنج قرار دهیم. برای مهمانی های بزرگ می توانید ته چین را در چند قابلمه نسوز در اندازه های مختلف تهیه کنید.
منبع: hoshyar4.com