مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر):
برنج: یک کیلو،
روغن مایع: ۱۵۰ گرم،
ماست چکیده: یک کیلو،
زعفران ساییده: دو قاشق مرباخوری،
مرغ کامل: یک عدد،
زرده تخم مرغ: ۲ تا ۴ عدد،
زرشک: ۱۰۰ گرم،
شکر: ۲ قاشق سوپ خوری،
نمک و فلفل: در حد استاندارد.
طرز تهیه:
مرغ را با یک عدد پیاز، نمک و ۳ فنجان آب می پزیم به طوری که پس از پختن یک فنجان آب مرغ داشته باشیم. سپس استخوان های مرغ را جدا می کنیم.
زعفران را در کمی آب جوش حل می کنیم. ماست را به هم می زنیم. نصف زعفران حل شده در آب جوش را با کمی نمک، فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می ریزیم و به هم می زنیم.
سپس گوشت مرغ را در ماست می خوابانیم. برنج را پخته و قبل از نرم شدن مغز برنج، آن را آبکش می کنیم. در ته یک قابلمه تفلون دو تا سه عدد زرده تخم مرغ، نصفی از روغن لازم و یکی دو ملاقه از ماستی را که گوشت را در آن خوابانده بودیم، می ریزیم و دو تا سه کفگیر برنج در این مایه می ریزیم و به آرامی آن را هم می زنیم. مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می کنیم.
مقداری گوشت مرغ روی برنج می چینیم و مقداری برنج روی آن می ریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را می پوشانیم. با قاشق، برنج را کمی فشار می دهیم که به هم بچسبد. آب مرغ را با بقیه زعفران و روغن آب کرده و ماست مخلوط می کنیم. این مایه را روی سطح برنج می دهیم.
در ظرف را می بندیم و ظرف را روی شعله اجاق قرار می دهیم. مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت صبر می کنیم تا ته چین دم بکشد. در ضمن هر چه قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانی تر باشد، ته دیگ پلو کلفت تر می شود. زرشک را شسته و با یک قاشق روغن، کمی آن را تفت می دهیم. سپس شکر و یک چهارم فنجان آب به آن اضافه می کنیم تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد.
پس از دم کشیدن ته چین، قابلمه را در یک دیس گرد برمی گردانیم و روی آن را با زرشک تزیین می کنیم. در صورت تمایل می توانیم نصف زرشک را لابه لای گوشت و برنج قرار دهیم. برای مهمانی های بزرگ می توانید ته چین را در چند قابلمه نسوز در اندازه های مختلف تهیه کنید.
منبع: hoshyar4.com
● مواد لازم:
▪ نصف لیوان روغن نباتی
▪ یک کیلو و نیم مرغ
▪ یک عدد فلفل دلمه سبز، قرمز و زرد
▪ ۳ دسته پیازچه ریز شده
▪ یک سوم لیوان گشنیز تازه ریز شده
▪ یک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی
▪ ۴۰۰گرم رب گوجه فرنگی
▪ یک عدد پیاز ریز رنده شده و ادویه مخلوط
▪ نمک، فلفل قرمز
▪ پودر آویشن به مقدار لازم.
● طرز تهیه:
قطعات مرغ را خوب شسته وآبکشی کنید. سپس روی حرارت ملایم گذاشته همراه با آب بگذارید تا به مدت ۲۰دقیقه بپزد. در هنگام پخت به آن کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بزنید و یک عدد پیاز همراه با یک عدد سیر روی آن خرد کنید تا مرغ طعم بهتری بگیرد. قطعات مرغ را در صافی انداخته و آب مرغ را کنار می گذاریم. روغن را در ماهیتابه ریخته و بعد از داغ شدن اطراف قطعات مرغ را در آن سرخ می کنیم سپس در صافی می ریزیم تا روغن اضافی آن برود. پیاز رنده شده را در روغن درون ماهیتابه ریخته روی حرارت ملایم هم می زنیم تا طلایی رنگ شود. گشنیز تازه و پیازچه را به آن اضافه کرده هم می زنیم.
رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده هم می زنیم و می گذاریم مواد به مدت ۳الی۴دقیقه روی حرارت ملایم بماند. فلفل دلمه ها را به مواد اضافه می کنیم. دو لیوان از آب مرغ را به مواد اضافه می کنیم، سپس سس گوجه فرنگی را نیز به مخلوط اضافه کرده هم می زنیم. قطعات مرغ سرخ شده را به مواد اضافه کرده و مواد را به مدت ۱۵تا۲۰دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم. در آخر نمک، فلفل قرمز، ادویه و پودرآویشن را به مواد اضافه کرده و کمی هم زده و همراه با برنج سرو می کنیم.
منبع: ashpazonline.com
مواد اولیه :
روغن مایع یک و نیم پیمانه
کره 100 گرم
ماست پنج پیمانه
تخممرغ چهار عدد
مرغ یا گوشت و برنج از هر کدام یک کیلوگرم
اسانس خوراکی (سبز، قرمز و زعفران) به میزان لازم
پیاز دو عدد
خلال پسته و بادام و نمک و زردچوبه به میزان لازم
طرزتهیه:
ابتدا مرغ یا گوشت را با پیاز، نمک و زردچوبه میپزیم آن را ریش ریش کرده و کنار میگذاریم. برنج را که از قبل خیس کردهایم آبکش کرده و به چهار قسمت مساوی تقسیم میکنیم. یک قسمت را با ماست، تخممرغ و زعفران به حالت تهچین در میآوریم قسمت دوم را سفید میگذاریم، قسمت سوم را اسانس خوراکی سبز، ماست و تخممرغ میزنیم و قسمت چهارم را با رنگ قرمز مخلوط کرده و آنها را به صورت طبقهای روی هم به طور مساوی میریزیم و لای آن را مرغ یا گوشت قرار میدهیم و بعد از پخت آن را با ماست چکیده و خلالهای بادام و پسته تزیین میکنیم.
منبع: hoshyar4.com