تغذیه عامل بسیار مهمی است که در تمام ابعاد سلامت نقش دارد. بینایی نیز
مانند سایر بخشها به میزان قابلتوجهی از تغذیه تاثیر میگیرد. امگا3،
ویتامینها، رنگدانهها و سایر آنتیاکسیدانها موادی مغذی هستند که برای
عملکرد مناسب و سلامت سلولهای بینایی ضروریاند. حال باید دید موادمغذی
چه نقشی در تقویت بینایی دارند و در کدام خوراکیها یافت میشوند؟
جلوگیری از خشکی چشمی با ویتامین آ
شبکیه
چشم از سلولهایی ویژه به شکل مخروطی و استوانهای تشکیل شده است. این
سلولها نور را در قالب واکنش عصبی منتقل میکنند و مغز تصاویر را از آنها
میگیرد. سلولهای مخروطی (مورد استفاده برای دید در روز) و استوانهای
(مورد استفاده برای دید در شب) برای عملکرد مناسب خود به ویتامین آ نیاز
دارند.
بنابراین ویتامین آ برای بینایی روزانه و شبانه
ضروری است. مهمترین عملکرد این ویتامین تطابق مناسب چشم با تاریکی و
همچنین تر کردن آن برای جلوگیری از خشکی چشمی است.
خشکی چشمها و آبمروارید
کمبود
ویتامین آ ممکن است باعث بروز برخی علائم و بیماریهایی مانند کاهش
تیزبینی و خشکی چشم شود. یکی دیگر از عوارضی که در صورت کمبود ویتامین آ
ممکن است ظاهر شود، دژنراسیون ماکولاست که بخش مرکزی شبکیه را تحت تاثیر
قرار میدهد.
کمبود ویتامین آ باعث خشکی چشم میشود
خوراکیهای حاوی ویتامین آ :
برای
تامین ویتامین آ مورد نیاز بدن و به طور خاص چشمها از تخممرغ (ویتامین آ
بیشتر در زرده تخممرغ وجود دارد) شروع کنید و آن را مرتب بخورید. جگر گاو
یا گوسفند، کره، گوشت، ماهی، هویج، گوجهفرنگی، زردآلو، اسفناج، کدوتنبل،
کاهو، فلفل و خربزه نیز حاوی مقادیر قابلتوجهی از ویتامین آ هستند.
بتاکاروتن، پیشروی ویتامین آ
بتاکاروتن نقش مهمی در بینایی و تقویت آن دارد، زیرا این آنتیاکسیدان پیشرو و در واقع مکمل ویتامین آ است.
میوهجات و سبزیهای رنگی بخورید!
کاروتینوئیدها
که بتاکاروتن بخشی از آن است، رنگدانههایی زرد یا نارنجی هستند که به
میوهها و سبزیجات رنگ میدهند. بنابراین سعی کنید تا حد ممکن خوراکیهای
رنگی بخورید. برخی از مهمترین میوهها و سبزیجات حاوی بتاکاروتن عبارتند
از: هویج، زردآلو، سیبزمینی شیرین، انبه، گوجهفرنگی، اسفناج، جعفری، کلم
بروکلی و غیره.
جلوگیری از اکسیداسیون عدسی و قرنیه
ویتامین
ث، آنتیاکسیدان دیگری است که به مبارزه با رادیکالها کمک میکند. این
رادیکالهای آزاد عامل پیرشدن سلولها هستند. ویتامین ث از قرنیه و عدسی
چشم در برابر اکسیداسیون محافظت و در پیشگیری از بروز آبمروارید نقش دارد.
باید یادآور شد که روی و ویتامین ای نیز آنتیاکسیدانهای توانمند و مفیدی
برای سلولهای چشمی به شمار میروند.
مواد غذایی حاوی ویتامین c
مرکبات سرشار از ویتامین ث
مرکبات
به میزان قابلتوجهی حاوی ویتامین ث هستند. کیوی نمونه سخاوتمندی از این
مجموعه است. علاوه بر مرکبات، سبزیجات برگدار سبز (جعفری، اسفناج و غیره) و
کلم ها نیز ویتامین ث دارند.
پیشگیری از ابتلا به آب مروارید
ماکولا،
بخش مرکزی شبکیه و دیدن جزئیات است. وجود این بخش برای خواندن، نوشتن،
رانندگی، تشخیص چهرهها و مواردی از این دست ضرورت دارد. این ناحیه سرشار
از رنگدانههای لوتئین و زآگزانتین است که از ماکولا در مقابل اشعههای نور
محافظت و عملکرد رادیکالهای آزاد را خنثی میکند. این دو رنگدانه در
پیشگیری از بروز آبمروارید و دژنراسیون ماکولا سهیم هستند.
میوهها و سبزیجات زرد، نارنجی و سبز
لوتئین
و زآگزانتین نیز آنتیاکسیدانهایی هستند که به خانواده کاروتنوئیدها تعلق
دارند. بنابراین میتوان دو آنتیاکسیدان مذکور را به طور طبیعی و در
میوهها و سبزیجات زرد یا نارنجی (هویج، کدوتنبل، ذرت، فلفل، مرکبات و
غیره) و سبز (اسفناج، کلم و…) یافت.
ماهی یکی از منابع تامین امگا3 است.
امگا3، محافظ شبکیه
امگا3،
این اسیدهای چرب چندحلقهای غیراشباع که بیشتر بهواسطه منافعشان برای
دستگاه قلبی ـ عروقی شناخته میشوند، سازندههای غشای سلولی و سلولهای
عصبی نیز هستند. از سوی دیگر، غشاهای سلولی و سلولهای عصبی به وفور در
شبکیه وجود دارند. بنابراین امگا3 در آبرسانی مناسب به چشم و پیشگیری از
خشکشدن آن و همچنین جلوگیری از بروز دژنراسیون ماکولا نقش دارند.
ماهی!
برای
تامین امگا3 بدن، دو تا سه بار در هفته ماهی بخورید. ماهیهای چرب (مانند
ماهی آزاد، شاه ماهی، ساردین وماهی خالدار) در اولویت قرار دارند. ضمنا
میتوانید از روغنهای گیاهی حاوی امگا3 (کلزا، گردو و کتان) نیز استفاده
کنید.
توجه به چربیهای اشباع و ترانس
چربیهای اشباع
که چربیهای بد خوانده میشوند، عکس تاثیر امگا3 را دارند. زیادهروی در
مصرف چربیها برای قلب و عروق مضر است، اما برای بسیاری از عروق ریزی که
چشمها و به طور خاص شبکیه را مرطوب میکنند، مفیدند. بنابراین مصرف
روغنهای سرشار از امگا6 مانند روغن آفتابگردان، گوشتهای قرمز، چیپس،
فرآوردههای صنعتی و خوراکیهای این چنینی باید محدود شوند.
نور خورشید یکی از منابع تامین ویتامین D است .
نزدیکبینی با کمبود ویتامین د
کمبود ویتامین د از عواملی است که باعث بروز نزدیکبینی و دژنراسیون ماکولا میشود.
تغذیه
و خوراکیهای روزانه نمیتوانند نیاز بدن به ویتامینD را تامین کنند؛ حتی
روغنهای ماهی، جگر و زرده تخممرغ نیز حاوی میزان اندکی ویتامین د هستند.
ویتامین د در اصل بهواسطه تابش اشعه فرابنفش بر پوست تولید میشود.
بنابراین برای اجتناب از کمبود ویتامین د، 15 دقیقه از روز را در معرض
مستقیم نور خورشید قرار بگیرید. کودکانتان را نیز برای بازی و گردش در زیر
نور آفتاب از خانه به بیرون ببرید.
قند خون (به انگلیسی: Blood Glucose Level) ، اندازه گلوکز موجود در خون
انسان یا حیوان است. بدن انسان قادر است تا از طریق عمل هموستاز میزان قند
خون را در حالت متعادل حفظ نماید.
یکا
یکای قند خون در
استاندارد جهانی اندازهگیری، غلظت مولی است که به صورت میلیمول بر لیتر
گزارش میشود و در ایالات متحده امریکا با مقیاس جرمی که میلیگرم بر
دسیلیتر است ارائه میگردد.
میزان غیرطبیعی
کاهش قند خون از
استاندارد متعارف (بسته به جنسیت و سن متفاوت است)، باعث بروز بیماری
هیپوگلیسمی میگردد. افزایش قند خون از استاندارد متعارف نیز باعث بیماری
هیپرگلیسمی میگردد که نوع حاد آن، دیابت نامیده میشود.
به تازگی محققان بعد از مطالعات زیاد ، دریافتند مه بالا رفتن قند خون باعث کم شدن حافظه می شود.
محققان
آلمانی دریافتند که افراد با سطح قند خون بالا با مشکلات حافظه مواجه
میشوند. تحقیقات جدید نشان داد که بالا بودن سطح قند خون حتی اگر به دیابت
و عدم تحمل گلوکز (مرحله قبل از دیابت) منتهی نشود میتواند به مشکلات
حافظه منجر شود.
این مطالعه نشان داد افراد با سطح قند خون کمتر در آزمون های حافظه نمرات بهتری را کسب می کنند.
دانشمندان
در این تحقیقات 141 نفر با سن متوسط 63 سال را مورد ارزیابی قرار دادند.
محققان پس از انجام آزمونها و انجام اسکن مغزی درخصوص اندازه ناحیه
هیپوکامپ مغز که نقش مهمی در حافظه دارد به نتایج جالبی دست یافتند. این
تحقیقات نشان داد که افرادی که سطح قند خون بالاتری داشتند در به یاد آوردن
کلمات ضعیف بودند.
حرارت بالا به ارگان های داخلی و عملکرد آن ها آسیب می رساند و این امر مختص به افراد مسن نیست.
علایم گرمازدگی:
تعریق: پوست فرد پس از مدت تعریق خشک و داغ می شود. هوای گرم بدن را گرم و کاملا آب بدن را خشک می کند.
سردرد: سردرد شدید علامت شایع گرما زدگی است.
افزایش دمای بدن: یکی از علایم گرمازدگی، بالا رفتن دمای بدن است که می تواند از ۴۰ سانتی گراد نیز عبور کند.
قرمز شدن پوست: در پی گرمازدگی، فرد دچار تغییرات پوستی نیز می شود. با بالا رفتن دمای بدن، پوست قرمز می شود.
ضربان قلب: با تلاش کردن زیاد بدن برای کنترل دما، ضربان قلب به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند.
حالت تهوع: این حالت یکی از علایم گرمازدگی در بزرگسالان است.
هوای
داغ تابستان بسیاری از مردم را دچار گرمازدگی میکند و متخصصان طب سنتی
معتقدند که مصرف شربت سکنجبین برای رهایی از گرمازدگی این روزها بسیار مفید
است.
شربت آب لیمو
توصیه ابو علی سینا برای جلوگیری از گرمازدگی
به
گفته شیخالرییس، دوغ ترش نیز برای گرمازدگی مناسب است. اگر فرد آفتاب زده
شده بهتر است در سایه بنشیند و پای خود را در آب سرد بشوید و اگر تشنه بود
اندک اندک از ظرفی با دهانه باریک آب بنوشد. علاوه بر این خوراکش هم باید
از غذاهای زود هضم باشد.
ابوعلی سینا در این باره توصیه کرده است:
– مالیدن روغن بنفشه روی پیشانی، برای جلوگیری از گرمازدگی و سردردهای صفراوی مفید است.
–
فرد بعد از سفر، حمام آب سرد بگیرد تا از آسیب سفر به دور باشد و سرحال
آید. البته نباید در این کار عجله کند و باید به تدریج آب تنی کند.
–
فرد مسافر، سر و سینه خود را از تابش مستقیم نور خورشید بپوشاند و در راه
قاووت جو و عصاره میوه تناول کند و قدری برای حرکت صبر کرده و سپس به راه
افتد.
– کسانی که از باد سر میترسند بهتر است دهان و بینی
خود را بپوشانند و در سفر از دوغی که 24 ساعت قبل از سفر در آن پیاز خرد
شده باشد، استفاده کنند. همچنین بوییدن روغن گل سرخ و روغن تخم کدو و خوردن
روغن تخم کدو مفید خواهد بود.
زکریای رازی مصرف سکنجبین با یخ را مفید میداند
زکریای
رازی گفته است: نوشیدن شربت سکنجبین منافع بسیار دارد. یکی از منافع
سکنجبین آن است که چون آن را با یخ خنک کرده و بنوشند، صفرا را میبرد و از
التهاب حرارت معده میکاهد، و آن چه بلغم در معده و رودهها باشد، خارج
میکند.
اگر سکنجبین را با ریشه و تخم کاسنی مخلوط کرده و
کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابهای پر سود و شگفت آور میشود، به خصوص
برای کسانی که جگر و معدهای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معده شدهاند و
نیز برای کسانی که مبتلا به نفخ میباشند منافع زیاد دارد، اما برای
مبتلایان به زخم معده و روده، مضر است.
از آنجا که فرد گرمازده
اشتهای زیادی برای خوردن آب سرد دارد، باید به تدریج و آهسته مایعات را
بنوشد تا معده وی دچار تحریک و درد نشود
عناب و شکر
برای
رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک
میل کنید. همچنین خوردنیهای سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و
تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه میشود. البته بهترین
دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر
میل میشود.
شربت خاکشیر
خاکشیر یخ زده و شربت آبلیمو
استفاده از خاکشیر یخ زده و شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است.
برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ زده یا همراه خورده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال آور است.
با
توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آبلیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که
دارای خاصیت ضدعفونیکننده است توصیه میشود و نیاز است هر دو روز یک بار،
یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.
تـخـم شـربـت
تخم
شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار به
صورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود. لعاب این دانهها پس از جذب آب،
به صورت ژلهای درمیآید که میتواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد.
تخم شربت در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.
بـهلیــمــو
بهلیمو
گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده میشود. این گیاه از قدیم
در طب سنتی ایران به عنوان آرامبخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کنندهی
سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده
میشود.
هندوانه
هندوانه یک میوه تابستانی
لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که اصولاً
برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم
است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است.
مربای پوست هندوانه برای رفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی بسیار مفید
است.
گلاب
برای معالجه اشخاص گرمازده،
بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ
شده و صفرا را خارج نماید. نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین میبرد و
بدن را تقویت میکند. بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت
حواس باطنی مفید است.
نکات قابل ذکر
–
هنگام گرمازدگی از گرفتن دوش آب سرد به جهت ایجاد شوک، از قرار گرفتن در
معرض باد مستقیم کولر به دلیل ایجاد عفونتهای تنفسی و از نوشیدن سریع
مایعات بسیار سرد به جهت به هم خوردن وضعیت سیستم ایمنی و گوارشی بدن
خودداری کنید.
– با مالیدن حوله خنک به بدن فرد گرمازده، وی را به حالت طبیعی بازگردانید.
– میوههایی مانند آلبالو، خیار و هندوانه نقش بسزایی در تنظیم درجه حرارت بدن دارند.
–
از آنجا که فرد گرمازده اشتهای زیادی برای خوردن آب سرد و یخ دارد، باید
وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا معده وی دچار
تحریک و درد نشود.
– با چکاندن چند قطره آبلیمو در آب
آشامیدنی و افزودن مقدار کمی نمک، ترکیب مناسبی به دست میآید که میتواند
کمک زیادی به پیشگیری از بروز گرمازدگی کند.
در فصل
تابستان بدن تعریق کرده و به این ترتیب بدن آب زیادی از دست میدهد همچنین
به همراه عرق علاوه بر از دست رفتن آب، نمک و املاح بدن نیز از دست میرود.
وی
افزود: برای تامین آب بدن باید مصرف مایعات افزایش یابد همچنین برای
تامین نمک و املاح بدن باید آبی که مورد استفاده قرار میگیرد کمی نمک و یا
کمی شکر داشته باشد و البته نباید شیرینی و یا شوری آب در حد زیاد باشد.
کاوهای تصریح کرد: مصرف آبمیوههای طبیعی و خانگی برای پیشگیری از گرمازدگی بسیار مفید است.
وی
ادامه داد: مصرف آبمیوههای صنعتی که برخی به غلط استفاده میکنند توصیه
نمی شود. این کارشناس گفت: مردم برای پیشگیری از گرمازدگی باید مصرف
سبزیجات و میوههای آب دار از جمله هندوانه و طالبی را افزایش دهند.
وی
خاطرنشان کرد: برای اینکه کودکان در معرض گرمازدگی قرار نگیرند والدین
باید آنها را کمتر در معرض آفتاب قرار دهند و در صورتیکه کودک شیرخوار است
باید مصرف شیر مادر را افزایش دهند همچنین در صورتیکه کودک 6 ماهه است
باید در کنار دادن شیر مادر، آب جوشیده سرد شده به کودک بخورانند همچنین
مصرف آبمیوه طبیعی خانگی برای کودک بالای 6 ماه توصیه میشود.
منبع : نامه نیوز
کلسترول بالای خون چیست و چه نشانه هایی دارد؟,کلسترول یک ماده مومی شکل است که در چربی موجود در خون شما ، یافت می شود .
در
حالی که بدن شما برای ادامه ساختن سلولهای سالم ، نیاز به کلسترول دارد ،
بالا بودن کلسترول خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می دهد .
زمانی که کلسترول شما بالا باشد ، تجمع چربی در رگها ، بیشتر می شود . به تدریج این تجمع ، باعث کاهش گردش خون در رگها می شود .
ممکن
است قلب شما ، اکسیژن مورد نیاز خود را تامین نکند و خطر حمله قلبی در این
شرایط افزایش می یابد .حتی ممکن است که کاهش گردش خون ، منجر به سکته مغزی
هم بشود .
کلسترول بالا ممکن است دلایل ارثی داشته باشد (
که اصطلاحاً هایپرکلسترولیمیا گفته می شود ) ، اما غالباً به دلیل شیوه
زندگی نادرست است ، که هم قابل پیشگیری است و هم قابل درمان . یک رژیم
غذایی مناسب ، ورزش منظم و گاهی اوقات دارو ، به کاهش کلسترول کمک شایانی
می کند .
علائم کلسترول بالا در خون
کلسترول بالا نشانه ای ندارد و تنها از طریق آزمایش خون ، تشخیص داده می شود .
دلایل بالا رفتن کلسترول در خون
کلسترول
در خون جاری است و به پروتئین موجود در خون متصل است . ترکیب کلسترول و
پروتئین ،لیپوپروتئین نامیده می شود . مطمئناً در مورد انواع کلسترول شنیده
اید . بسته به نوع کلسترولی که لیپوپروتئین جا به جا می کند ، چند نوع
کلسترول ایجاد می شود :
١- لیپوپروتئین با تراکم پایین ( LDL )
کلسترول
بد و یا همان ( LDL ) ذرات کلسترول را در بدن شما جا به جا می کند .
کلسترول بد در دیواره های رگها رسوخ می کند و باعث نازک و سخت شدن آنها می
شود .
٢- لیپوپروتئین با تراکم بسیار پایین ( VLDL )
این
نوع لیپوپروتئین حاوی تری گلیسیرید ، نوعی چربی متصل به پروتئین در خون
است . VLDL باعث زیاد شدن LDL و در نهایت نازکتر شدن رگها می شود . اگر
برای پایین آوردن LDL دارو مصرف می کنید اما VLDL شما همچنان بالا است ،
برای پایین آوردن تری گلیسیرید باید حتماً از دراو استفاده کنید .
٣-لیپوپروتئین با تراکم بالا ( HDL )
کلسترول خوب یا HDL ، کلسترول بد را جمع آوری کرده و به سمت کبد هدایت می کند .
کم
بودن تحرک جسمانی ، چاقی مفرط و رژیم غذایی نامناسب باعث بالا رفتن LDL و
پایین آمدن کلسترول خوب می شود ، که جزء فاکتورهایی است که شما می توانید
آنها را کنترل کنید .
فاکتورهایی که تحت کنترل شما نیست و
نقش مهمی هم در بدن شما بازی می کند ، ژنتیک است . نوع چیدمان ژنتیک شما از
جمع آوری شدن کلسترول بد خون در سلولها ، جلوگیری می کند و کبد کلسترول بد
بیش از اندازه تولید می کند .
منبع:شفاجو
با چه روشی از افزایش دورکمر جلوگیری کنیم؟,تناسب اندام و حفظ وزن مناسب میتواند، یک چالش خصوصا در محیطی مانند یک اداره باشد.
یک
مطالعه انجام شده در محل کار نشان داد که افراد وقتی شکلاتهای محصول شرکت
هرشی کیسز (Hershey’s Kisses) در مجاورت میز کارشان هستند، در مقایسه با
زمانی که شکلاتها در طرف مقابل اتاق باشند، دو برابر بیشتر شکلات
میخورند.
همچنین پژوهشگران استرالیایی دریافتند که مردانی
بیش از 6 ساعت در روز را صرف نشستن میکنند، در مقایسه با کسانی که کمتر
از 45 دقیقه در روز در جای خود نشستهاند، دو برابر بیشتر احتمال ابتلا به
اضافه وزن را دارند (زنان در محل کار به طور متوسط 20 دقیقه بیشتر از مردان
سرِ پا بودند).
شما سخت برای راه انداختن یک کسب و کار
تلاش کردهاید، اما در اواخر شب با خوردن غذاهای سرپایی فاقد ارزش غذایی و
روزهای طولانی و بدون تحرک با خیره شدن به صفحه نمایش کامپیوتر و از این
طریق آسیبهای زیادی به سلامتی خود و اندازه دورکمرتان وارد کردهاید.
این
تنها درباره گرمهای اضافه بیارزش نیست. پژوهشگران دانشگاه هاروارد
دریافتند، شرکتکنندگانی که زمان بیشتری را صرف نشستن در محل کار، رانندگی و
مشاهده تلویزیون میکنند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی،
سرطان و سکتههای مغزی قرار دارند.
اما اضافه وزن و
مشکلات سلامتی نتیجه اجتناب ناپذیر زندگی کارمندی نیستد، اگر اقدامات
مناسبی را به کار ببندید و عادات خوبی را در پیش بگیرید، به راحتی قابل
پیشگیری است. در اینجا نکاتی برای مراقبت از اندازه دور کمرتان حتی زمانی
در حال انجام وظایف شغلی خود هستید، آورده شده است:
یک
شیشه یا بطری آب بزرگ را کنار دستتان داشته باشید و به دفعات آن را دوباره
پر کنید. اغلب اوقات ما تشنگی را با گرسنگی اشتباه میگیریم.
برای
رفع میلتان برای جویدن چیزی، به جای مصرف آبنبات و شکلات با میان وعدههای
ترد بستهبندی شده نظیر برشهای سیب و هویج از خودتان پذیرایی کنید.
از جای خود بلند شوید و فعال باشید، حتی اگر شده یک دور در اطراف محل کارتان زده یا چند دقیقه در راه پلهها بالا و پایین بروید.
زنگ ساعت یا یک برنامه کاربردی گوشی همراه خود را تنظیم کنید تا زمان لازم برای چند دقیقه فعالیت در هر ساعت را به شما یادآوری کند.
تا
حد ممکن به جای آسانسور از راه پلهها استفاده کنید. حتی اگر در یک آسمان
خراش مشغول به کار هستید، میتوانید چند طبقه زودتر از آسانسور پیاده شده و
فعالیت بدنی مختصری انجام دهید.
از زمان ناهار خود برای
تناسب اندام استفاده کنید. به جای نشستن در یک سالن غذاخوری یا یک رستوران،
زمان خود را به پیادهروی یا رفتن به یک باشگاه ورزشی برای کلاس ظهرگاهی
اختصاص دهید.
ناهار خود را بستهبندی کرده و به محل کار ببرید. عصر روز جمعه را به آماده کردن ناهار برای هفته کاری صرف کنید.
از
وسوسه ولخرجی در محل کار یا رفتن به رستورانهای با غذاهای پرکالری پرهیز
کنید. مطمئن شوید که وعدههای غذایی شما تعادل مناسبی از پروتئینها،
چربیها و کربوهیدراتها دارند.
گردهماییهای پیادهروی
ترتیب دهید. به جای صرف زمان برای نشستن در اتاقهای کنفرانس، برنامهای
برای گردهماییهای پیادهروی تنظیم کنید. در این صورت شما و همکارانتان
میتوانید پیادهروی کرده و درباره موضوعات کاری با هم گفتگو کنید.
یک دستور جلسه یا برنامه کاری که به راحتی در یک تبلت یا گوشیهای هوشمند در حین پیادهروی قابل مشاهده باشد تهیه کنید.
به
همراه همکارانتان به یک باشگاه بدنسازی بروید تا به یکدیگر برای ایجاد
انگیزه و پاسخگو بودن کمک کنید. این میتواند شامل دویدن، دوچرخهسواری یا
یوگا باشد که آن را یکبار در هفته بهعنوان محلی برای ملاقات یکدیگر قرار
داده و فعالیت ورزشی داشته باشید.
منبع:روزنامه سپید
۲. گاهی مهمانهای نوروزی میوههای بزرگ را پوست میگیرند و نمیتوانند تمام آنها را بخورند. بههمین دلیل هم اسراف میشود. این مساله هم دلیل دیگری برای توصیه به خرید میوههای کوچکتر است
۳. اگر به مکانهایی که میوههای بستهبندی تازه میفروشند دسترسی دارید، از خرید فلهای میوه در حجم بالا بپرهیزید زیرا امکان خراب شدن میوههایی که فلهای و زیاد خریداری میشوند، وجود دارد. از طرف دیگر، امکان وجود میوههای خراب هم بین این میوهها هست.
۴. این روزها بیشتر خانوادهها روزی را برای دید و بازدید نوروزی از قبل تعیین میکنند. سعی کنید میوه را در همان روزی که قرار است برایتان مهمان بیاید و به اندازه مهمانهای خود بخرید.
۵. اگر چند نوع میوه خریداری کردهاید، لزومی ندارد در ظرف میوه شما از هر میوه به ازای هر مهمان یک عدد از آنها وجود داشته باشد. این صرفهجویی بجا، باعث پیشگیری از خراب شدن میوهها و بالا رفتن مقدار دورریز آنها میشود.
۶. با میوهها مانند یک موجود زنده رفتار کنید زیرا میوهها، بخش زندهای از یک گیاه (دستگاه تکثیر و تولید) هستند. یعنی آنها را هنگام جابجایی، شستن و قرار دادن داخل یخچال، در معرض ضربههای مداوم و شدید قرار ندهید. ضربه خوردن به میوهها باعث تلخ یا لک شدن گوشت برخی از آنها میشود.
۷. برخی میوهها مانند موز و سیب را کنار یکدیگر نگهداری نکنید. از آنجا که میوهها زنده هستند و نفس میکشند، با تنفس خود گازهایی ایجاد میکنند که روی یکدیگر اثر میگذارند؛ مثلا اگر سیب را کنار موز نگهداریم، باعث رسیدن و لهشدن سریعتر آن خواهد شد. البته سیب میتواند باعث رسیدن کیویهای سفت هم بشود.
۸. موز را داخل کیسهای بگذارید و در بالکن یا مکان خنکی آویزان کنید تا کمتر تحتتاثیر میوههای دیگر قرار بگیرد و دیرتر خراب و له شود.|هفته نامه سلامت
نوشیدنی هایی که در این مقاله مـعـرّفی می شوند؛ جایگزین هایی مناسب، خوش طعم و مفید برای چای هستند. هر کس می تواند بر اساس سلیقه و ذایقه خود و نیز با توجّه به بیماری ها یا نیازهای بدنی خویش(و حتّی بر اساس فصول مختلف سال) از این نوشیدنی ها بهره ببرد. با به کار بردن کمی ذوق و سلیقه می توانید
ترکیبات گوناگونی از این نوشیدنی ها را تهیه نمایید؛ برای مثال اگر با خوردن چای بادرنجبویه احساس می کنید دچار افزایش فشار خون می شوید؛ با اضافه کردن چند برگ چای ترش به نوشیدنی خود، ضمن رفع مشکل، یک چای جدید با طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد. به یاد داشته باشید که با ترکیب چای های مختلف، هر کدام از موادّ تشکیل دهنده آن چای، خواصّ خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.
روش تهیّه
تمام نوشیدنی های های معرفیّ شده دراین جزوه به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری یاسماور) می گذاریم تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنیم. این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشند. بدیهی است، بر خلاف چای سیاه، هـرقـدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد. ترجیحا این چای ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیموترش تازه میل کرد.
۱- چای گـل گـاو زبـان- سنبل طیب:
ترکیبات: گل گاوزبان، ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب، ۱ قاشق مرّباخوری؛ لیموعمّانی،۱عدد.
خواص: گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر و ضد ّسودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است. سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضدّ قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع بوده؛ قوّه باه(میل جنسی) را نیز تقویت می کند
۲- چای به لیمو- زیرفون:
ترکیبات: به لیمو،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.
خواص: طبیعت این چای گرم بوده؛ در درمان سرماخوردگی، تشنّج، نقرس، دردهای سیاتیکی، غلظت خون، روماتیسم، بی خوابی های شبانه، میگرن، اضطراب، طپش قلب، سردرد، آسم، فشارخون و اسهال موثراست؛ همچنین این چای، تقویت کننده حافظه، شستشودهنده کلیه و مقوی معده است. مصرف این چای به علّت دارا بودن زیرفون، برای خانم های باردار ممنوع است.
۳- چای بادرنجبویه- زیرفون:
ترکیبات: بادرنجبویه،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چای طبیعت بسیارگرمی داشته، مقوّی قلب و اعصاب، خون ساز، تـقـویـت کننده سلّولهای مغزی، فوق العاده آرام بخش و در بعضی مزاجها بالابرنده قوی فشارخون است. بادرنجبویه، خود، به تنهایی، مقوّی مغز، ضدّ صدای گوش، ضدّ بیماریهای کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک، ضدّ بوی بد دهان، خواب آور و نشاط آور است. این چای نیز به دلیل دارا بودن زیرفون برای خانم های باردار منع مصرف دارد.
۴- چای بابونه:
ترکیبات: بابونه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت آن، معتدل و در بابونه های صحرایی به سمت گرم و خشک است. ضدّ بلغم و صفرا و آرام بخش اعصاب، به ویژه اعصاب معده و روده و مقویّ آنها و شستشودهنده بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلّی سیستم عصبی است وعلاوه برآن، ضدّ تب، ضدّ انگل، ضدّ یبوست و اشتهاآور است.
۵- چای به لیمو:
ترکیبات: به لیمو،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چای آرام بخش، طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی های شبانه، میگرن، سردرد، طپش قلب وآسم بوده؛ ضمن تقویت معده و آثار ضدّنفخ، حافظه را نیز بهبود می بخشد.
۶- چای دارچین:
ترکیبات: دارچین، چندقلم آسیاب نشده.
خواصّ: طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرّک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواصّ نشاط آوری و رفع دلهره، شستشودهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پادردهای رطوبتی است. دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتهاآور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند. جالب است که بدانید طبق نظر اطبّای قدیم، اثر مثبت دارچین براعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است. زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند.
۷- چای زنجبیل:
ترکیبات: زنجبیل قلم(نکوبیده)، ۲قطعه متوسّط.
خواصّ: زنجبیل، طبیعتی گرم و خشک دارد و ضدّ بلغم و صفرا، بالابرنده قوی فشارخون، مقوّی اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده جریان ادرار، ضد ّرطوبت مزاج، خونساز، ضدّ درد مفاصل، تقویت کننده قوّه باه، مقوّی دستگاه گوارش، حل کننده سـنـگ هــای صـفراوی، ضدّ مسمومیت های غذایی، درمان کننده بسیار خوبِ تب مالت و ضدّ سرطان می باشد. نکته مهم در مصرف زنجبیل آن است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون و ضعف نیروی جنسی شود.
۸- چای میوه گل نسترن:
ترکیبات: میوه گل نسترن، ۱۵عدد.
خواصّ: این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست. میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را التیام و آن را شستشو می دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد.
۹- چای زیرفون:
ترکیبات: زیرفون،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت زیرفون، گرم است و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را کاهش دهد. این چای در درمان ناراحتی های عصبی وتشنّج ها، مـیـگـرن های مزمن، بی خوابی، سردرد، بیماری های ریوی و زکام، غلظت خون، استفراغ، روماتیسم، آرتروز، نقرس و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد. باز هم باید یادآوری کنیم که مصرف زیرفون برای خانم های باردار ممنوع است.
۱۰- چای آویشن:
ترکیبات: آویشن،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: آویشن با طبیعتی معتدل، ضدّ صفرا، بالابرنده فشارخون، مقوّی اعصاب و افزاینده قدرت بینایی است و در رفع التهاب های مزمن روده بزرگ، دفع انگل های گوارشی، افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.آویشن، کلیه را شستشومی دهد؛ رطوبت بدن را دفع می کند؛ غلظت خون را کاهش می دهد و در درمان زکام، سرفه و آسم موثر است.
۱۱- چای اکلیل کوهی(رُزماری):
ترکیبات: اکلیل کوهی،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: اکلیل کوهی که برخی آن را«گیاه معجزه گر» می نامند؛ طبیعتی معتدل تا گرم و ضدّ صفرا داشته؛ تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب، شستشودهنده کلیه، ضدّ دلهره و اضـطراب، بـرطـرف کننده زکـام، آسـم و سیاه سرفه، مقوّی معده، ضدّ دردهای روماتیسمی، استخوانی وکمری و حل کننده سنگ های صفراوی است.
۱۲- چای گزنه:
ترکیبات: گزنه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: گزنه، طبیعتی گرم و خشک دارد و اثر آن در کاهش قند خون، سال هاست که به اثبات رسیده است. این گیاه، ضدّ صفرا و سنگ کیسه صفرا بوده؛ غلظت خون را کاسته؛ چربی خون را پایین می آورد؛ و با شستشوی کلیه، بـسـیـاری از بـیماری هایش را بهبود می دهد.گزنه، همچنین، ضدّ سرطان، ضدّ خونریزی، زیادکننده شیرمادر، برطرف کننده خستگی، ضدّ ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است.
۱۳- چای مرزنجوش:
ترکیبات: مرزنجوش،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت گرم و اثرآرام بخش مرزنجوش براعصاب، آن را تبدیل به یکی از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه، درد شقیقه ها و بسیاری از سردردهای دیگر و نیز، بی خوابی نموده است. این گیاه با اثر تـب بُر و خلط آورخود، در درمان انواع سرماخوردگی ها موثراست و در دستگاه گوارش به عنوان داروی ضدّ نفخ و ورم معده، ضدّ اسهال و اشتهاآور کاربرد دارد.
۱۴- چای اسطوخودّوس:
ترکیبات: اسطوخودّوس،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم وخشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها ازجمله میگرن، زکام، آسم و برونشیت، انواع روماتیسم و اگزما کاربرد دارد. این گیاه، مُسکّن، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز و شستشودهنده کلیه است
۱۵- چای فلوس:
ترکیبات: مغز فلوس،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت فلوس، معتدل و ضدّ صفراست و به عنوان یک ملیّن ومسهل قوی(امّا با عملکردی ملایم و بی آزار)، یبوستهای مقاوم به درمان و مـزمـن را درمان می کند و بـه تـدریج، تورّم امعاء واحشاء را تـسـکیـن می دهد. فلوس، همچنین، پایین آورنده فشارخون و درمان کننده برفک دهان است.
۱۶- چای زعفران:
ترکیبات: زعفران کوبیده ،۱قاشق مربّاخوری.
خواصّ: زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوّی قلب، محرّک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضّدکرم خوردگی دندان، شستشودهنده کلیه، مقوّی معده، ضدّسرفه، ضدّحسّاسیت و خلط آور است. در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود امّا در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.
۱۷- چای نعناع:
ترکیبات: نعناع،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت نعناع، معتدل و دارای اندکی گرمی و یک ضدّ اسهال و استفراغ قوی است که مقوّی معده و ضدّ نفخ آن؛ خوشبوکننده دهان؛ آرام کـنـنده روده ها و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.
۱۸- چای پونه:
ترکیبات: پونه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: پونه، به لحاظ طبیّ، «نعناع خودرو» محسوب می شود و خواصّ آن مشابه نعناع است.
۱۹- چای چلتوک برنج:
ترکیبات: چلتوک برنج،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: چلتوک برنج، طبیعتی گرم دارد و سرشار از ویتامین هی گروه «ب» است، ازسفید شدن و ریزش موی سر پیشگیری می کند(به صورت خوراکی و ماساژ روی مو و پوست سر) و یبوسـت هـای مزمن را درمـان می کند. استفاده از این چای برای خانم های باردار ممنوع است.
۲۰- چای گلپر:
ترکیبات: گلپر،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت گلپر، گرم و خشک بوده؛ تقویت کننده عالی حافظه و یک داروی ضـدّ صـرع قـوی است؛ برطرف کننده تنبلی معده، کـمـک کـنـنـده به هضم غذا، ضدّ انواع اسهال و اشتهاآوربوده؛ علاوه برتقویت میل جنسی، در درمان جوش و دمل نیز موثر است.
۲۱- چای زیره سیاه:
ترکیبات: زیره سیاه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت بسیار گرم زیره، چـربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند؛ فشارخون را افزایش می دهد وعلاوه برتصفیه خون، تقویت قلب وعروق وشـسـتـشـوی کـلـیـه، ضدّ زردی پوست، افزایش دهنده شیرمادر، ضدّنفخ و مقوّی معده می باشد.
۲۲- چای بادرنجبویه:
ترکیبات: بادرنجبویه،۲قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبع بادرنجبویه، بسیارگرم بوده؛ دربعضی مزاجها، بالابرنده قوی فشارخون است؛ همچنین، مقوّی قلب و اعـصـاب و فـوق العاده آرام بخش، خـون ساز، ضدّ صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد ّبیماری های کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک و برطرف کننده بوی بد دهان است.
۲۳- چای بهارنارنج:
ترکیبات: بهارنارنج،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز واعصاب، شادی بخش و اشتهاآور است.
۲۴- چای هوفاریقون:
ترکیبات: هوفاریقون،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعتی گرم وخشک دارد و مقوّی قلب واعصاب و درمان کننده میگرن می باشد.
۲۵- چای کوهی(چای پشمی):
ترکیبات: چای کوهی،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت آن، گرم بوده؛ ضدّ آلرژی و حسّاسیت، مقوّی اعصاب، آرام بخش، خواب آور و موثر در درمان اگزمای پوستی است.
۲۶ – چای آلبالو:
ترکیبات: آلبالوی بدون هسته، نصف لیوان.
خواصّ: آلـبـالـو بـا طبیعت سرد و خشکی که دارد، ضدّ صفرا، ضدّ اسهال، کاهش دهنده فشار خون، موثر در برطرف نمودن حالت تهوّع، ضدّ خارش های پوستی، ضدّ سنگ کلیه و یک اشتها آور بسیار عالی است امّا مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.
۲۷- چای ترش(چای مکّه یا چای گُجرات):
ترکیبات: چای ترش، ۱ قاشق غذاخوری.
خواصّ: مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد. مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.
۲۸- چای گل سرخ(گل محمّدی):
ترکیبات: گل سرخ(تازه یا خشک شده)، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چای، طبیعتی معتدل با گرایش به سمت سرما و خشکی دارد و بسیار شادی بخش، مقوّی قلب و ضد ّصفرا و بلغم می باشد.گل سرخ، ملیّن بسیار خوبی بوده؛ در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.
۲۹- چای زرشک:
ترکیبات: زرشک آبگیری، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: زرشک، طبیعتی سرد و خشک دارد و ضدّ صفرا، تقویت کننده معده، کبد و قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و گرمازدگی(و تهوّع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی است. زرشک، ضمن تصفیه خون، درمان بـسـیار خوبی برای فـشـار خـون بـالا(در افراد گرم مزاج) می باشد.
۳۰- چای قره قات(قراقات):
ترکیبات: قره قات، ۱ قاشق غذاخوری.
خواصّ: قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواصّ دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد. این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثّر است.
۳۱- چای غوره:
ترکیبات: غوره، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: غوره با طبع سرد و خشک خود، ضدّ صفرا و بلغم، برطرف کننده تشنگی و مقوّی کبد است و باعث کاهش فشار خون در افراد گرم مزاج می شود؛ امّا برای زخم های معده و اثنی عشر مضرّ است.
۳۲- چای عنّاب:
ترکیبات: عنّاب، ۱۵ عدد.
خواصّ: عنّاب، طبیعتی معتدل دارد وملیّن، تصفیه کننده خون، ضدّ سرفه و تنگی نفس، کاهش دهنده فشار خون، مفید در درمان بواسیر و برطرف کننده خشونت سینه، حلق و گرفتگی صداست.
۳۳- چای گل پنیرک:
ترکیبات: گل پنیرک، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چـای، دارای طبیعتی سـرد و تر، ملیّن، خلط آور، شستشو دهنده کلیه، ضدّ درد کلیه و سوزش مثانه، درمان کننده زخم های گوارشی و یکی از بهترین داروها در درمان سینه درد ها و ورم حلق و گلو است.
به نقل از عرش نیوز
متن آهنگ جدید نگران توام از مرتضی پاشایی
تو به جای منم داری زجر میکشی
داری دلخوشیو تو خودت میکشی
تو بجای منم پر غصه شدی
بمیرم واسه تو که شکسته شدی
نگران توام تو عزیزمنی
اخه عاشقتم همه چیز منی
نگران توام یه دفعه گله کن
دیگه گریه نکن یکم حوصله کن
تو افسانه ی عشقی تو قصه هایی
گناهه وگرنه میگفتم خدایی
دلم دیگه دلتنگیاش بی حسابه
اگه تو نباشی نمیشه بخوابه
عوض میکنم زندگیتو
دل من نمیتونه بی تو
ترو تا ته خاطراتم کشیدم
به زیبایی تو کسی رو ندیدم
نگو دیگه اب از سر ما گذشته
نگو قصه ها بازی سرنوشته
تحمل کن این لحظه هارو
یه دنیا عوض میشه باتو
متن آهنگ جدید نگران توام از مرتضی پاشایی
تو که گریه کنی دل من میگیره
دیگه بسته نزار دل من بمیره
یه دفعه تو ازم یچیزی بخواه
نزار یخ بزنه همه دنیای ما
نگران توام تو عزیز منی
اخه عاشقتم همه چیز منی
نگران توام یه دفعه گله کن
دیگه گریه نکن یکم حوصله کن
تو افسانه ی عشقی تو قصه هایی
گناهه وگرنه میگفتم خدایی
دلم دیگه دلتنگیاش بی حسابه
اگه تو نباشی نمیشه بخوابه
عوض میکنم زندگیتو
دل من نمیتونه بی تو
ترو تا ته خاطراتم کشیدم
به زیبایی تو کسی رو ندیدم
نگو دیگه اب از سر ما گذشته
نگو قصه ها بازی سرنوشته
تحمل کن این لحظه هارو
یه دنیا عوض میشه باتو
چای زنجبیل و زردچوبه نوشیدنی است که خواص دارویی فراوانی دارد و مصرف آن در صبح میتواند علاوه بر چربیسوزی شما را تا شب پرانرژی نگه دارد.
نوشیدن چای زنجبیل و زردچوبه در صبح میتواند تا شب انرژی بدن شما را تامین کند و خستگی و کسالت را در طول روز از شما دور کند و از هه مهمتر از بدن شما در مقابل سرطان مراقبت میکند. وجود کافئین در این چای میتواند متابولیسم بدن شما را افزایش دهد. علاوه بر این، این چای سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدان و پلیفنول است.
همچنین بخوانید : خواص زنجبیل
وجود زردچوبه و زنجبیل باعث میشود این چای خاصیت ضدالتهابی داشته باشد. بر اثر برخی بیماریها، برخی ورزشها، فشار به برخی ماهیچهها و مفاصل برخی نقاط بدن دچار تورم و التهاب میشوند که این چای میتواند این مشکل را برطرف کند. علاوه بر این، بیشتر چایها برای اینکه طعم بهتری داشته باشند همراه با مواد شیرینکننده همچون قند مصرف میشوند و میتوانند سبب افزایش قند خون شوند اما این چای میتواند بدون نیاز به مواد شیرینکننده طعم بسیار خوبی داشته باشد.
مواد لازم
2 قاشق چایخوری گل بامیه
1 قاشق چایخوری چای سبز
1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه
1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل
2 عدد چای کیسهای ماته یا چای پاراگوئه
طرز تهیه
در کتری بزرگ 8 فنجان آب بریزید و بگذارید داغ شود، چایهای کیسهای را به آن اضافه کنید و بگذارید سرد شود. آن را در ظرف شیشهای بزرگی بریزید. سایر مواد بالا را به آن اضافه کنید و آن را در صبح استفاده کنید تا از مزایای فوقالعاده آن در طول روز بهره ببرید.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: پخت ناصحیح مانند ذغالی یا کبابی کردن گوشت، مواد سمی ایجاد میکند و کسانی که زیاد به این شیوه گوشت قرمز را مصرف میکنند، بیشتر به سرطانهای گوارشی مبتلا میشوند.
مجید حاجیفرجی درباره عوارض مصرف زیاد گوشت قرمز گفت: یکی از پروتئینهای هرم غذایی که در بسیاری از جوامع مورد مصرف قرار میگیرد، گوشت قرمز است؛ باید توجه داشته باشیم که علاوه بر چربیهای ظاهری گوشت که توصیه میکنیم امحاء شود با چربیهای مخفی گوشت روبهرو هستیم که در ظاهر محاسبه نمیشوند، از اینرو گوشت قرمز چربی اشباع بالایی دارد.
وی افزود: میزان مصرف گوشت قرمزی که به افراد توصیه میشود بنا بر وضعیت جسمانی و سن آنها متفاوت است که در شرایط عادی باید طبق دستور هرم غذایی مصرف شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: به کسانی که مستعد بیماریهای سیستمیک و غیرواگیر نظیر چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی و افزایش آنزیمهای کبدی و فشارخون هستند، توصیه میشود که از مصرف گوشت قرمز به ویژه انواع سرخ کردنیها یا کبابی روی ذغال پرهیز کنند، زیرا تحقیقات نشان داده که این افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده و روده قرار خواهند داشت.
حاجیفرجی، درباره مضرات روش پخت ناصحیح گوشت قرمز گفت: در روش پخت ناصحیح مانند ذغالی یا کبابی مواد سمی به وجود میآیند که به ماده غذایی آمیخته میشوند و کسانی که در دفعات زیاد به این شیوه گوشت قرمز را مصرف میکنند، بیشتر به سرطانهای گوارشی مبتلا میشوند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن توصیه به مصرف استاندارد گوشت قرمز گفت: در مواردی که فرد مبتلا به کمبود خون ناشی از فقر آهن باشد، باید گوشت قرمز را در الگوی غذایی خود قرار داد تا این کمبود آهن به صورت پروتئین حیوانی تأمین شود.
وی افزود: با توجه به تغییر سبک زندگی و صنعتی شدن جوامع میزان تحرک در افراد بسیار کاهش یافته و در نتیجه آن متابولیسم بدن تغییرات بسیاری کرده است به همین دلیل توصیه میکنیم که بیش از دو یا سه وعده در هفته از گوشت قرمز استفاده نشود.
اگر به دنبال یک دسر شکلاتی خوشمزه هستید، فوندوی شکلات انتخاب بسیار خوبی است. این بهترین روش برای ایجاد یک دسر ساده اما خوشمزه است. هر کسی میتواند میوه دلخواه خود را انتخاب کند. مثلا شما میتوانید از توت فرنگی، موز یا هر میوه دیگری استفاده کنید. تنها چیزی که نیاز خواهید داشت کمی شکلات، خامه و مقدار بسیار اندکی نمک است.شما میتوانید طعم دیگری نیز به شکلات اضافه کنید مثلا کمی دارچین به آن بیفزایید. اگر به همراه همسرتان در منزل تنها هستید، این فوندوی شکلاتی برای داشتن یک روز رمانتیک و عاشقانه بسیار خوب و عالی خواهد بود.بهتر است یک ظرف مخصوص داشته باشید تا شکلات را گرم نگه دارد. اگر از این ظرفهای مخصوص در منزل نداشتید از یک ظرف معمولی استفاده کنید و یک شمع زیر آن روشن نمایید یا اینکه آن را داخل فر یا مایکروویو قرار دهید تا گرم شود.شاید از خودتان بپرسید داخل این شکلات چه چیزی فرو خواهد رفت؟ جواب بسیار آسان است. شما میوه مورد نظر خود را در شکلات آماده شده فرو می برید.
زمان آماده سازی: 5 دقیقه
زمان پخت: 10 دقیقه
مواد لازم:
340 گرم شکلات تیره یا شیری
یک پیمانه خامه
کمی نمک
میوه دلخواه همچون موز، توت فرنگی، سیب، انبه
طرز تهیه:
ابتدا خامه را روی حرارت متوسط گرم کنید .
از روی حرارت بردارید و شکلات را به آن اضافه کنید تا کاملا ترکیب شود.
سریعا آن را به ظرف فوندو انتقال دهید.
حالا میوه دلخواه را به اندازه مناسب برش دهید و در یک بشقاب بچینید.
جایگزین:
شما میتوانید یک دوم قاشق چایخوری دارچین یا فلفل چیلی به آن اضافه کنید.
اضافه کردن کمی وانیل به شکلات نیز میتواند انتخاب مناسبی باشد.
کمی پودر اسپرسو طعم عالی به این فوندوی شکلاتی میبخشد.
کمی پوست رنده شده گریپ فوروت هم یک طعم ملس به شکلاتهای شما خواهد داد.
کمی عصاره نعناع به شکلات خود اضافه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
استفاده از شکلات سفید همیشه تعویض بسیار خوبی خواهد بود.
پخت این غذا بسیار ساده و لذت بخش است. کافیست میگو را به همراه سیر، لیمو و موسیر تفت دهید و آن را به لینگوئینی و اسفناج اضافه کنید. به جای اینکه آب لیموی تازه را روی پاستا بریزید یا اینکه از پوست رنده شده آن استفاده کنید، میتوانید برشهای کوچکی از لیمو را تفت دهید تا کاراملی شود. طعم لیموی تفت داده شده عالیست و شما میتوانید از آن برای انواع مختلفی از غذاها استفاده کنید. باید مطمئن شوید که لیمو بسیار نازک برش خرده باشد.
زمان آماده سازی: 15 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
برای چهار نفر
مواد لازم:
226 گرک پاستای لینگوئینی
نمک
سه قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک عددلیموی تازه
یک دوم پیمانه موسیر خرد شده
یک قاشق غذاخوری سیر خرد شده
453 گرم میگوی تازه
141 گرم اسفناج
یک چهارم پیمانه پنیر پارمسان
فلفل سیاه
طرز تهیه:
ابتدا آب و کمی نمک را بجوشانید.
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ گرم کنید. لیموهایی که برش خردهاند را در آن بریزید به مدت 7 الی 8 دقیقه تفت دهید تا قهوهای رنگ شوند. از ماهیتابه بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
زمانی که آب به جوش آمد، پاستای لینگوئینی را اضافه کنید.
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون موجود در ماهیتابه را بردارید و آن را گرم کنید.موسیر را به آن اضافه کنید. به مدت 4 الی 5 دقیقه بپزید تا نرم شود.
میگو را به موسیر و سیر اضافه کنید تا بپزد. بهتر است هر طرف میگو را به مدت دو دقیقه بپزید.
اسفناج و لیمو را به ماهیتابه اضافه کنید. یک دوم پیمانه آب به ظرف بیفزایید.
زمانی که پاستا آماده شد، آبکشی کنید و به ماهیتابه حاوی میگو اضافه نمایید. کمی تفت دهید و با نمک و فلفل و پنیر پارمسان سرو نمایید.
پیتزا یکی از غذاهای ایتالیایی است که شهرت جهانی دارد و انواع مختلفی از آن درست میشود. ما این بار دستور تهیه پیتزا کلم بروکسل را برای شما عزیزان آماده کردهایم.
مواد لازم :
یک قاشق چای خوری روغن زیتون
9 عدد گوجه فرنگی گیلاسی خرد شده
پنج قاشق چای خوری روغن زیتون دیگر
دو حبه سیر ، خرد شده
شش عدد کلم بروکسل
240 گرم پنیر موتزارلا
نصف قاشق چای خوری دانه رازیانه
یک عدد خمیر پیتزا
طرز تهیه :
ابتدا فر را روشن کرده و فر را بر روی دمای 475 درجه فارنهایت (245 درجه سانتیگراد) قرار میدهیم و سینی فر را به خوبی چرب میکنیم.
روغن زیتون را درون ماهیتابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار داده و گوجهها را به مدت 3 تا 5 دقیقه تفت میدهیم و به دستمال کاغذی حولهای انتقال میدهیم تا روغنش گرفته شود.
در ماهیتابه 5 قاشق روغن زیتون ریخته و سیر را اضافه کرده و تفت دهید و سپس بروکسلها را به سیر اضافه کرده و 5 دقیقه تفت میدهیم و به یک کاسه انتقال میدهیم و سپس مواد را روی خمیر پیتزا پخش کرده و دانه رازیانه و پنیر موترازلا را بر روی مواد ریخته و پیتزا را به مدت 10 دقیقه درون فر قرار میدهیم تا پخته شود.
مواد لازم برای تهیه کیک توپی گردو
آرد همه کاره یا آرد کیک : ۱ فنجان
گردو خرد شده : یک و نیم فنجان
شکر : ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
عصاره وانیل : ۱ قاشق چایخوری
کره : ۱۱۵ گرم
نمک : مقدار خیلی کمی
پودر قند : حدود یک فنجان
طرز تهیه کیک توپی گردو
فر را با حرارت ۳۰۰ درجه فارنهایت گرم کرده و یک ظرف مخصوص و بزرگ فر را آماده کنید. آرد، گردو، نمک و شکر را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. عصاره وانیل و کره را اضافه کرده و همه چیز را با دست هایتان ترکیب کنید. از خمیر توپ های کوچک به اندازه یک گردو درست کرده و آنها را با فاصله دو سانتیمتری از هم روی ظرف فر بچینید. کیک ها را برای ۳۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. بعد از این زمان در حالی که هنوز گرم هستند (باید حرارتشان طوری باشد که بتوان به آن دست زد)، داخل پودر قند بغلتانید. بعد آنها را روی توری فلزی گذاشته تا به طور کامل خنک شوند. بعد از خنک شدن دوباره روی آنها پودر قند بپاشید.
منابع :
novinzi.com نوین زی
beytoote.com بیتوته
namakstan.ir نمکستان